УКР
УКР

«Факти тижня з Оксаною Соколовою». Продукти перевірятимуть на алергенні речовини

0 - 0

Депутати зобов’яжуть виробників харчових продуктів вказувати на етикетках вміст у них глютену – речовини, яка викликає алергію щонайменше у півмільйона українців. Що ж воно таке, той глютен, – прихована загроза здоров’ю нації або чергова страшилка для споживача – дізнавались «Факти тижня з Оксаною Соколовою».

Глютен – це звичайний білок клітковини, який міститься у пшениці, вівсі та житі. На його основі печуть хліб та додають його у ковбасу. Однак на думку народних депутатів, він небезпечний для багатьох українців. Щонайменше півмільйона людей страждають на глютеневу ентеропатію. Парламентарі пропонують виробникам вказувати на продуктах, є в них глютен чи немає.

Та чи буде користь від глютенового маркування, директор Інституту екогігієни і токсикології Микола Проданчук сумнівається – у ковбасі «без ГМО» ще досі знаходять трансгенну сою:

– Те, що через закон врегульовується питання спеціального харчового продукту для людей з особливими потребами, у яких є висока чутливість або алергія на глютен, це добре. Але відразу виникає питання про інші небезпечні компоненти харчових продуктів.

Минулого року після перевірок ковбас, в яких м’ясом навіть не пахне, Микола Азаров пообіцяв влаштувати антирекламу ковбасним порушникам.Глютенові заборони теж можуть добряче попсувати виробникам нерви.

Чи справді глютенове маркування, лише помста Азарова ковбасникам – дізнайтеся з сюжету «Фактів тижня з Оксаною Соколовою».

«Факти тижня з Оксаною Соколовою» щонеділі о 18:45 на каналі ICTV!

12.04.2012 17:41
0 - 0



Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору